Wie zijn wij?

Wij zijn Anja Hagendoorn en Nicoline Beck, professionals op het gebied van participatie. Samen hebben we ervaring bij het rijk, de provincie en de gemeente. Wij zijn ervaren beleidsadviseurs en projectleiders. Wij staan elke dag met onze voeten in de klei en genieten van de prachtige processen in de samenwerking met inwoners.

Nicoline Beck

Ik ben een blij en optimistisch mens. Ik zie altijd kansen, uitdagingen en ga graag recht op mijn doel af. Ik ben ondernemend, niet bang, durf uit mijn comfortzone te stappen en aan nieuwe dingen te beginnen. Hiermee ontwikkel, innoveer en experimenteer ik met nieuwe werkvormen. Dit verschaft mij nieuwe inzichten en ideeën die ik graag met je deel.

Ik word blij van samenwerkings- en verbindingskracht. Dat zie je als een groep enthousiast wordt, elkaar inspireert en eigenaarschap en draagvlak ontwikkelt voor een bepaald onderwerp. Ik spreek ook liever niet over participatie, maar over samenwerken. Bij participatie doet de één mee met de ander, terwijl bij samenwerken juist de gelijkwaardigheid het uitgangspunt is. Iedere bijdrage is evenveel waard.

In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd over samenwerken met inwoners. Ik heb een Master Management en Innovatie gedaan en me gefocust op het (participatie)niveau samenwerken. Dit sloot goed aan bij mijn praktijk waarin ik procesgericht werk met verschillende groepen. Die inzichten deel ik graag met anderen, omdat ik denk dat dit de werkwijze is voor de toekomst en de toekomst begint nu.

Anja Hagendoorn

Vanuit de basishouding ‘Hoe kan het wél?’ werk ik graag samen met andere mensen aan een mooiere leefomgeving. Ik kan goed luisteren en ben analytisch sterk. Verder ben ik creatief en help ik anderen graag op weg. In gesprek met initiatiefnemers en overheden zie ik al snel kansen en mogelijke oplossingen.

Ik word blij van de energie die zit in het samenwerken met mensen die iets willen. En er zit altijd energie – positief óf negatief – op onderwerpen die raken aan de eigen leefomgeving van mensen. Dat geeft mij weer zin om samen aan de slag te gaan en onze wereld een beetje mooier te maken.

Samenwerken is voor mij het bundelen van kennis en ervaring, met een rijker resultaat als gevolg. Ik heb een tijd voor en bij verschillende overheden gewerkt en de nodige training en opleidingen gehad op het gebied van procesontwerp en samenwerken tussen inwoners en overheden. Vanuit mijn bedrijf VONK voor je leefomgeving heb ik veel initiatieven verder geholpen in hun contacten en samenwerking met overheden. Mijn kennis en ervaring wil ik graag delen met anderen. 


Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag!