Gemeente West Maas en Waal

We hebben de gemeente West Maas en Waal een vliegende start geboden op weg naar een meer eenduidige werkwijze voor inwonerparticipatie. Gesprekken met mensen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie hielpen ons te bepalen waar de gemeente stond. De kennis uit deze gesprekken, gecombineerd met werksessies met medewerkers, vormde de basis voor een training op maat.

In onze trainingen bieden we een model voor interactieve beleidsvorming aan met specifieke aandacht voor participatie en/of samenwerken. De deelnemers gebruikten casussen uit de eigen praktijk en leerden hoe samenwerken met inwoners beter kan.

Participatieleidraad 

Een creatieve aanpak tijdens gesprekken met een werkgroep van inwoners, raadsleden en medewerkers leidde tot een gezamenlijk beeld van inwonerparticipatie en een gewenste werkwijze daarbij. Dit hebben we vastgelegd in een eerste versie van de leidraad voor inwonerparticipatie. Het is een groeidocument, dat de gemeente helpt om zich de komende jaren steeds verder te ontwikkelen in de samenwerking met inwoners. 

We kunnen nog veel meer vertellen over onze aanpak, maar een quote van een tevreden klant zelf zegt natuurlijk meer:

“De doorontwikkeling van inwonerparticipatie vindt onze gemeente erg belangrijk. Anja en Nicoline hebben het onderwerp intern goed op de kaart gezet. Via een praktische aanpak zijn we samen met collega beleidsadviseurs en projectleiders aan de slag gegaan met inwonerparticipatie. Want: hoe zet je nu de juiste stappen? We hebben nu een vliegende start gemaakt, waar we als gemeente zelfstandig mee verder kunnen.”

– Edwin van Meerendonk, teammanager dienstverlening, gemeente West Maas en Waal

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op via onderstaande knop. We vertellen je er graag over bij een kop koffie of thee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *